Opdrachtgever : Deerns/TU Twente
Type gebouw : Universiteit/laboratoriums
Omvang : 60.000 m2

carre gebouw

Het Carré gebouw van de Universiteit Twente is gebouwd in 2010. Het gebouw is circa 60.000 m2 groot en biedt huisvesting aan de faculteiten technische Natuurwetenschappen (TNW) en Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica (EWI).

In het gebouw bevinden zich laboratoriums, practicumzalen, collegezalen, kantoren en een restaurant.

Voor de verwarming en koeling van het gebouw is een warmtepompinstallatie opgesteld die is aangesloten op een open vijver die tevens fungeert als sprinklerbuffer.

Alle labs zijn voorzien van technische gassen vanuit een centraal net. Specifieke gassen zijn lokaal opgesteld. In de technische ruimte is een helium retour installatie geplaatst.

Voorts zijn centraal bedrijfswater, demiwater en proceskoeling voorzien.

Vanwege de omvang van het gebouw en de variatie van type labs zijn in dit gebouw nagenoeg alle denkbare technieken toegepast.

Wij zijn namens Deerns betrokken geweest bij de uitvoeringsfase van het gebouw. Na oplevering van het casco gebouw hebben wij in opdracht van de universiteit de labinrichting vanaf ontwerp tot en met de oplevering geadviseerd. Hiervoor hebben wij de eisen van de gebruikers in kaart gebracht en de benodigde voorzieningen hiervoor bepaald. In bouwteam met de bouwpartners en een labinrichter hebben wij het ontwerp uitgewerkt en de labs ingericht en werkend opgeleverd.

carre gebouw

Deel Dit Project:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn